I morgon testar vi Wikipedia!

Fyrorna på Ryfors skola är väldigt duktiga på att tänka källkritiskt vilket alltid är viktigt och inte minst i dessa tider. Vi har vid flera tillfällen diskuterat om Wikipedia är en bra källa eller ej och jag har förklarat att det råder delade meningar om det, även bland oss lärare. Därför har vi bestämt oss för att helt enkelt testa Wikipedia!

Vem som helst kan ju redigera en artikel på Wikipedia och i artikeln om Delary så kommer vi i morgon, strax efter 8, att lägga till en felaktig uppgift. Vi ska då skriva att den nedlagda industrijärnvägen till Strömsnäsbruk numera är en asfalterad cykelbana. Det ska bli väldigt intressant att se hur länge den felaktiga uppgiften kommer att finnas kvar. Om ni har lust så får ni gärna titta in på sidan med jämna mellanrum under dagen och se om det är bortplockat eller ej.

// Janne & fyrorna

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på I morgon testar vi Wikipedia!

  1. Veronika skriver:

    Läst nu på wikipedia och det står minsann att det är en asfalterad cykelväg 😉 Kul att ni gör detta!

    • janne1 skriver:

      Ja, jag är själv förvånad att det var så lätt att lägga in en felaktig uppgift, och att ingen ens har frågat efter en källa. Nu hoppas jag bara att ingen tar det på allvar och planerar en trevlig cykeltur mellan Delary och Strömsnäsbruk i helgen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.