åk 4 vecka 40

Då lägger vi ännu en vecka till handlingarna. En vecka där det varit full fart i de olika ämnena.

I tekniken håller de på att avsluta ett grupparbete där de fått bygga broar. Fantastiskt fina byggen. I SO har vi också jobbat i grupp, med ett collage om FN och deras viktiga arbete runt om i världen. Så härligt att se hur de samarbetar, pratar med varandra, bestämmer saker tillsammans och driver arbetet framåt. Fantastiskt fina collage blir det. Nästa fredag kommer det bilder.

I NO har vi påbörjat Naturen på hösten och pratat om hur lövträd och barrträd har olika lösningar på att klara vintern utan att träden dör, samt varför löven blir gula och orangea på hösten. Detta har vi också illustrerat genom att rita olika träd och studerat och sedan limmat ett vacker lönnlöv på ett papper.

Svenska: Alla har fått välja ett varsitt djur att skriva en faktatext om. Vi har även provat att göra den allra första Power Pointen om djuret de valt. De har har fått prova olika animeringar, övergångar, typsnitt och bakgrunder.

I matematiken har vi jobbat med multiplikation, repeterat och jobbat vidare. Vi har börjat med snabbtest i multiplikation och alla har under en vecka förbättrat sina resultat enormt, jämfört med i måndags när vi började.

Hälsning från musiken: glöm inte månadsläxan till 9/10, att kunna hur noterna ser ut och vad de heter.

Påminner om inlägget från köket, har man allergier eller specialkost måste det fyllas i IST Formulär innan 15/10. Frågor kring kost besvaras av köket på 0476-55025

måndag: idrott musikläxa

tisdag: idrott utan ombyte

onsdag:

torsdag:

fredag:

Träna gärna på multiplikationstabellerna hemma eftersom det inte är så många läxor denna vecka, och glöm inte läsa! Eftersom vi glömde göra lässammanställningen idag (fredag), står det på måndagens att-göra-lista.

Det här inlägget postades i Åk 4. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.