Förskoleklass v 21

Så här sammanfattade eleverna själva veckan:

Vi har lärt oss spela ”Klubb” innebandy. Det var ett fartfyllt spel där man inte fick höja klubban högre än till knäna och det gick bra.

Vi har haft cykelrace och det gick verkligen snabbt när vi hade stafett med cyklarna.

Vi har hoppat hinder med käpphästarna. Det gick bra, viktigt att man klappade hästen försiktigt på mulen först så att den lydde över hindret sedan. Det var en del busig hästar också.

Vi har tränat på Astrid Lindgrens sånger. De flesta kan nu sina sånger. Det finns några elever som fortfarande är tveksamma när det kommer till verserna. Alla har fått i läxa att lära sig texten. Det är deras eget ansvar att träna.

Vi har tittat på Pippi Långstrump. Alla höll andan när Pippi skulle befria sin pappa. Det gick bra till slut och vi kunde andas ut.

På gympan spelade vi brännboll. Andra gången och vi kan redan reglerna.

Vi har spelat sifferbingo. Nu går det snabbt med siffrorna och många hann få bingo.

Vi har varit Bodvakter. Spännande att äntligen få testa att vara dem som delar ut saker och har hand om klädnyporna. Inte helt lätt men en vuxen har varit behjälplig hela tiden.

Vi har tittat på kompisfilmer och pratat om hur man är en bra kompis. Det blev många diskussioner om man faktiskt behöver göra för att vara en bra kompis. Det visade sig att vi hade egna exempel där vi bestämde oss för hur vi skulle göra annorlunda nästa gång.

Alla har fått göra ett kompisarmband som kommer att delas ut innan sommarlovet. Ett härligt sätt att påminnas om att man har många kompisar i klassen.

Vi har gjort en kompisblomma som består av kronblad där det står fina saker. Vi fick tänka efter och förklara varför vi tycket att just en vän var snäll. Hur är man när man är snäll?

Vi har målat mandalas med lugn musik. Härligt att bara få koppla av och vara i målandet.

Några har varit på Elevrådet. Intressant att få höra om allt och berätta för klassen.

Igår var det friluftsdag som sexorna anordnade. Det var roligt. Hela lågstadiet var med och delades upp i fyra grupper som var på olika stationer. Till lunch blev det hamburgare.

Vi har arbetat med vädret, både temperaturer och vilket väder det är ute.

Detta är vad vi kom på tillsammans. Förutom allt detta så har vi arbetat med dagar och datum, haft fri lek, arbeta med Ipads på skolplus, högfrekventa ord, läst, skrivit, pusslat och allt annat som vi gör varje vecka.

Ha en härlig helg i det fina sommarvädret

Cissi, Ann, Sofie, Anette och Helen

Ps Det blev inga bilder denna vecka för det krånglade för mig nu när jag skulle lägga in dem.

Den 5/6 och den 6/6 är det ledigt från skolan.

Den 15/6 går eleverna som vanligt i skolan på dagen och kommer tillbaka på kvällen för att ha skolavslutningen då. Ni vuxna är välkomna att vara med på kvällen.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.