Årskurs 1 vecka 35

Hej! 

 

En till vecka har gått och vi jobbar vidare i klassen med att hitta rutiner i vardagen och att lära oss nya saker.   

Exempel på saker vi jobbat med: 

Veckans bokstav har varit ”S” och nästa vecka fortsätter vi med en ny. I svenskan har vi också jobbat med att rimma med olika ord och att lyssna efter bokstäver i orden. I matematiken fortsätter vi i talområdet 0-10 och vi har börjat jobba med talkamrater, dela upp talet i delar. I NO har vi pratat om lungorna och hur de fungerar. I SO har vi jobbat om synliga och osynliga regler vi har runt om oss i vår vardag, som en del utav det var vi ute och lekte en lek som innehöll olika regler att förhålla sig till.  

Att tänka på:  

 

Ta gärna en titt i IST och se till att era tider stämmer vad det gäller fritids. Om ni hämtar ert barn med bil så möter ni upp ert barn vid entrédörren. Detta stämmer inte alltid upptäcker vi när det är dags för barnen att gå hem. 

 

Vi har idrott på tisdagar och barnen behöver ha med sig ombyte inklusive skor och handduk.  

 

Om man har möjlighet så är det bra att ha ett par inneskor eftersom det kan bli lite blött i korridoren regniga dagar. Nu när det är både kallare och blötare väder ute behöver era barn ha med regnkläder och stövlar om möjligt, gärna ett torrt ombyte ifall de blir blöta när de är ute på rast.  

 

Läsläxan ska tas med tillbaka till skolan på måndag. Då ska era barn läst kapitel 2 några gånger och fyllt i läxboken, ni vårdnadshavare skriver en kort kommentar i läxprotokollet hur det har gått. Ny läxa med kapitel 3 kommer på tisdag.  

 

Under kommande vecka ska väggarna målas om inne i skolan, därför är det lite “rörigt” med vad eleverna ska ha sina kläder/väskor ett tag, tack för ert tålamod med det.  

 

Ha en fin helg! 

 

Klas & Eva  

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.