Kommunmästerskap i friidrott åk 4-6 onsdag 22 maj

Onsdagen den 22 maj sker kommunmästerskap i friidrott för åk 4-6 i Älmhults kommun. Det brukar vara en mycket omtyckt dag då eleverna får tävla mot andra elever i samma ålder från de andra skolorna i kommunen. Majoriteten av eleverna i mellanstadiet kommer att delta och för övriga är det schemabrytande aktivitet på Ryfors som gäller. Sannolikt kommer jag (Hampus), Danne, Helen och Hanna följa med. Tävlingarna sker i kast med boll, 60 meter, stafett, längdhopp och höjdhopp. Det får vara max 3 elever per kön per gren så de flesta elever är med i 2-3 st av dessa grenar. Vi har tränat friidrott de senaste två veckorna och kommer att träna lite till innan det är dags för tävling. Vi har många fysiska talanger på skolan så det finns stor chans för ett par medaljer har jag på känn 🙂

 

Viktigt att veta/ta med för dagen:

*Eleverna som ska tävla behöver vara ombytta till idrottskläder (med passande skor för dagen) när de kommer till skolan, det finns inga möjligheter till ombyte eller duschning på plats.

*Eleverna behöver med sig fylld vattenflaska och även fika vore bra.

*Buss avgår från Ryfors kl 8:00 och vi åker åter till Ryfors från Linnéskolan kl 14:10. Vi kommer att få med oss baguette till lunch. Bussarna ska med andra ord ej påverkas av dagens kommunmästerskap.

 

Detta kommer bli en fantastisk dag där eleverna får prova på att stå lite i rampljuset och känna vad de går för 🙂

//Hampus, ansvarig idrott åk 4-6

 

Det här inlägget postades i Åk 4, Åk 5, Åk 6, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.