Veckobrev klass 1, v. 6

Hej!

Denna veckan har vi haft uppehåll från den magiska kulan. I svenskan har vi arbetat med värdegrundstema. Eleverna har fått arbeta i sina färggrupper, de har fått skriva ett manus och arbetat med en pjäs. Varje grupp har blivit tilldelad ett område (gungan, stå i kö, bussen, vill inte leka samma lek). Pjäserna spelar vi upp på måndag i klassen. I matematiken har arbetat vidare med former och mönster. Eleverna har även fått göra tre olika tester (digitalt via matteappen). I NO har vi gått igenom begrepp: hypotes, resultat och slutsats. Vi har arbetat vidare med vårt arbetsområde vatten.

I SO har eleverna fortsatt arbetat med deras budget. Eleverna fick denna veckan oförutsedda utgifter (räkningar) som de skulle betala och då få göra vissa prioriteringar med deras val. Varje par kommer nästa vecka att få redovisa hur de har prioriterat med deras pengar.

På skolans val har vi denna veckan pratat om alla hjärtans dag. Eleverna fick tillverka alla hjärtans dag loppor. I lopporna står det olika goda gärningar som kan utföras.

I tekniken har vi fortsatt att bygga våra broar samt att måla dessa. På bilden har eleverna fått två olika djur som de skulle kombinera till ett nytt (hund-krokodil, elefant-ko, gris-mus, häst-katt).

Vi vill gärna passa på att påminna om att det går alldeles utmärkt att parkera i ”innercirkeln” vid hämtning och lämning av barn. Glöm inte att avgaserna är otrevliga för våra barn när de väntar på bussen, stäng gärna av bilen medan ni väntar. 🙂

Nästa vecka:

Måndag: Läsläxa tills på fredag, ABC-klubben.

Torsdag: Idrott

Kommande:

V. 8: Sportlov

 

Vi önskar er en trevlig helg!
Rosanna & Sandra

Det här inlägget postades i Åk 1. Bokmärk permalänken.

2 svar på Veckobrev klass 1, v. 6

  1. Camilla Alm skriver:

    Hej, ska eleverna ta med skridsko nästa vecka? Blir det innejympa?

    • filippa skriver:

      Vi har planerat att åka skridskor imorgon.
      Om man har skridskor hemma får man gärna ta med annars finns det att låna på skolan.
      MVH Filippa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.