Åk 1 vecka 22

Hej ! 

Denna vecka har vi börjat räkna ner till sommarlovet. Så under veckan har eleverna arbetat med att göra klart i böcker och häften. Vi passar även på att fira de elever som fyller 8 år under sommarlovet. Varje morgon har vi tränat på vilken månad och dag, eleverna fyller år på. Det är inte alla som vet det. Vi tränar även på att varje elev ska veta vad de heter i efternamn och kunna stava till det.  

I början på veckan hade vi klassråd, elevråd och trygghetsråd. Då pratade vi även om skolplikt, att man måste begära ledigt om man vill vara ledig, vad giltig och ogiltig frånvaro innebär och vad det står i skollagen.  

Under våra mattepass har vi jämfört och storleksordnat tal inom området 1 till 20. Eleverna har även arbetat med talföljder och tränat på 1 mer och 1 mindre.   

 I svenskan har veckans bokstäver varit Ww, Zz och Qq. Eleverna har jobbat på i sin arbetsbok ”Magiska kulan”.  

 På musiken tränade vi sommarsånger till skolavslutningen. Eleverna får gärna träna hemma på ett sommar-medley som ni hittar här: https://www.youtube.com/watch?v=04CPx_znY44  

När vi hade bild så fick eleverna använda olika tekniker för att skapa bilder/kort som vi kan ge till de äldre som bor på Solgården när vi hälsar på där. Temat var glad sommar och barnen fick rita fritt om vad som gör dem glad på sommaren.

Under vårt EQ pass övade vi bland annat på samarbete och visa varandra uppmuntran. Vi gick en hinderbana med ärtpåsar på huvudet, satt i ring med en boll och stod i en cirkel med en rock ring så fråga gärna ert barn hur aktiviteterna gick till och hur de upplevde det.

Om det inte regnar allt för mycket kommer vi åka till Göteryd på morgonen ons 8/6. Vi kommer gå kulturstigen och gå bort till Solgården och sjunga. Vi är tillbaka på skolan lagom till lunch. Det eleverna får ta med sig är: 

  • Bra kläder att gå i, kläder efter väder. 
  • Bilkudde
  • En liten fika ex dricka, frukt och en bulle/kaka (ingen läsk eller godis). 

Torsdagen 9/6 går eleverna i skolan som vanligt till kl.12.40. Senare på kvällen kl.17.30 kommer vi ha vår skolavslutning, så då är ni välkomna att vara med. Ta gärna med fikakorg, för när eleverna går in i klassrummet och har lite egen avslutning, så kan ni passa på att fika och umgås. Det finns ett tidigare inlägg om skolavslutningen och det kommer ett inlägg nästa vecka som lite påminnelse om hur det går till.  

 Vi önskar er alla en trevlig helg! 

Hälsningar Evelina, Sandra, Maria och Annie 

 

Vecka 23 

Måndag: Om ni har läsboken ”Magiska kulan” hemma så ta med den till skolan.  

Tisdag: Idrott. Ta med utekläder. Vi kommer titta på när 6:orna spelar brännboll mot personalen.  

Onsdag: Utflykt till Göteryd. Ta med bilkudde

Torsdag: Skolavslutning på kvällen 

 

Det här inlägget postades i Åk 1. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.