Åk 1 v. 38

Hej!

Veckans bokstav har varit Vv och vi har som tidigare jobbat i arbetsboken, på Bingel och enligt arbetsschema på svenskan. Eleverna har  ritat och skrivit i sina skrivböcker samt spelat spel.

I matematiken har vi främst jobbat praktiskt med laborativt material för att befästa talkompisarna 4, 5 och 6. Vi har delat upp tal med klossar, skrivit i talhus, spelat ”kasta talkompisar-pilar” på Skolplus och tittat på Livet i mattelandet.

Under SO-passen har vi jobbat vidare med jag-böckerna och klippt och klistrat mycket. I No pratade vi om svampar och var ute och tittade vilka svampar som finns i närområdet. Tyvärr hittade vi inte så många svampar men vi hittade i alla fall några småsvampar och en groda. 🙂

På engelskan tränade vi enkla verb, saker man kan göra. Eleverna skrev sedan orden i sina pappersloppor som de tillverkade förra veckan. Några hann testa de färdiga lopporna genom att prata med en kompis; ”say a number, pick a colour, dance”  osv. Här tränades att räkna, benämna färger och säga/göra enligt en instruktion.

I samband med att vi har jobbat mycket kring skog, träd och höst gjorde vi tjusiga lövtryck på bilden. Eftersom vi hade lite tid över, blev det även lite handavtryck på slutet. 😉

Idag har vi haft klassråd och på måndag ska två representanter delta i skolans trygghetsråd och elevråd. Eleverna har som vanligt många kloka åsikter och funderingar om både vad som fungerar bra och vad som kan förbättras. De är bra på att ge förslag på hur vi kan gå tillväga för förbättringar, vilket inte alltid är så enkelt.

Klassen kan behöva skruvkorkar från mjölkförpackningar eller liknande samt toarullar längre fram under hösten, så istället för att slänga dem, skicka gärna med dessa till skolan.

Hoppas ni får en skön helg!!
Annica

V.39

Tisdag:
*Idrott inne, ta med ombyteskläder och handduk.
*Läsläxa + lilla läxbok kapitel 4.

Kommande aktiviteter

30/9 Stena aluminium kommer och delar ut cykelhjälmar till alla i åk 1
7/10 Preliminär utedag med korvgrillning
14/10 Fotografering
V 44 Höstlov
17/11 Studiedag
21/12 Sista skoldagen för terminen

Det här inlägget postades i Åk 1. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.