Årkurs 1 vecka 41

Hej! 

Veckorna går fort och jobbar på tillsammans. Många har bokat in utvecklingssamtal och har man inte gjort det så påminner vi igen.  För att se elevernas schema kan ni alltid kolla på Schema24 : Schemavisare – Skola24

Svenska  

Eleverna har börjat jobba i ett nytt program i svenskan som heter Kattalo. Det är ett program som känner av elevernas färdigheter allt efter som och anpassar innehållet efter elevernas förmågor. Det har också ett ordbehandlingsprogram som hjälper till genom att läsa upp texten eleven skriver så hen både kan höra och se sin text. Detta är ett väldigt bra komplement till vårt huvudsakliga läromedel Robin. Vi har som vanligt haft högläsning och varit i biblioteket och jobbat vidare med veckans bokstav.  

NO 

Vi bygger skelett och lär oss mer om skelettets funktion och uppbyggnad. Vi pratar, läser och skriver texter om skelettet.  

 

SO 

Vi fortsätter temat Förr och Nu. Denna vecka har vi sett ett filmklipp där personer som är gamla berättar hur det kunde vara förr när det gäller skolan, kläder och lekar. Eleverna fick berätta om de kände någon som var ”gammal” och ifall de hade fått höra historier om hur det kunde vara att leva ”för länge sedan”. Vi går vidare med temat med att jämföra hur det kunde vara förr och hur det är nu. Vi pratar om fördelar och nackdelar med att saker förändras. 

Engelska

Nästa vecka kommer vi lära oss om vad kroppsdelar heter på engelska. Eleverna kommer få träna på att läsa, skriva och säga de nya orden.

Matematik

Nästa vecka börjar vi på nytt kapitel. Det kommer handla om geometri och de geometriska figurerna.

Nästa vecka 

Måndag: Läsläxan

Tisdag: Idrott

Onsdag

Torsdag

Fredag

Kommande aktiviteter

Höstlov vecka 45

Studiedag 21/11

 

Trevlig helg!

 

/ Klas, Therese och Eva

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.