Åk 4 vecka 43

Då var vi i mål! De 10 första veckorna i 4an är gjorda och vilka veckor! Så mycket kul vi haft och lärorikt vi gjort.

I NO har vi jobbat klart om naturen på hösten. Vi hann dock inte sammanfatta och avsluta innan lovet, så vi får fräscha upp minnet efter lovet innan vi går vidare till nästa område som är vatten och luft. Ett sätt att lära sig är att jobba i grupp och när vi jobbade med växternas olika finurliga sätt att föröka sig och sprida sig. Grupperna fick en liten text att läsa och sedan illustrera och lära de andra om hur just dessa växter sprider sig. Detta fick man sedan redovisa för de andra grupperna och då gällde de att lyssna aktivt. Lektionen efter fick alla sedan återberätta skriftligt minst 2 sätt som växter kan sprida sina frön på och det klarade alla. Jag har bifogat bilder från alla gruppers illustrationer. Väldigt bra jobbat!

Nedan ser ni även de utlovade bilderna på broarna som de gjort i tekniken.

I SO har vi jobbat med kartor, rutnät och teckenförklaringar samt pratat om vilka nordens länder och huvudstäder är.

I Svenska har vi skrivit färdigt våra spännande berättelser och jobbat vidare med grupparbeten om boktips inför Barnboksveckan.

I matte är vi nu klara med multiplikation. Vecka 45 blir en repetitionsvecka och på fredagen blir det ett skriftligt prov på kapitel 1 och 2. Alla har fått hem en bok att träna i. De uppgifter som är svåra måste man berätta för mig, så jag kan visa extra eller ge material att träna vidare på hemma eller på läxhjälpen. Provet består av 2 delar och det är upp till var och en vilken nivå man siktar på. För att bli ljusgrön ( godkänd) ska man klara uppgifterna på de 3 första sidorna, och siktar man högre gör man även resterande sidor. Även om man inte klarar allt i del 2 så finns det kanske vissa tal/områden man kan och då ska man såklart få möjlighet att visa det.

Önskar alla oavsett vad man ska göra ett skönt lov.

vecka 45

måndag idrott musikläxa tangenterna

tisdag idrott

onsdag

torsdag engelskaläxa

fredag matteprov kap 1-2. Prata med Maria om du behöver hjälp med något i övningsboken i god tid.

 

 

 

Det här inlägget postades i Åk 4. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.