Åk 1 v. 46

Hej! 

En till vecka har gått och vi har haft en bra vecka. Vi har haft lite mer sjukfrånvaro bland elever än vanligt och vi hoppas att alla kryar på sig som är hemma! Här kommer lite kort information om olika delar vi jobbat med i veckan.  Vi påminner också om att ta med kläder efter väder och gärna lite extra vantar, strumpor och likande.

Matematik  

Vi jobbar med geometriska figurer och mönster. Eleverna börjar bli säkra på de vanliga figurerna och kan hitta mönster men också skapa egna. Nästa vecka börjar på talområdet 0-20 och går vidare med subtraktion och addition med lite högre tal.  

Svenska 

I veckan har vi haft tema barnboksvecka och Astrid Lindgren. Eleverna har jobbat med olika uppgifter som handlar om Astrid Lindgren och hennes bokkaraktärer på olika sätt. Eleverna har jobbat med att skriva berättelser i ordbehandlingsprogrammet Kattalo, en del har skrivit helt egna berättelser och andra har skrivit av en färdig mall. Målet med skrivuppgiften är att eleverna ska kunna skriva enkla meningar.  

NO 

Vi jobbar vidare med kroppen och vi lär oss mer om ögat och hur det fungerar, Vi har undersökt vad som händer när det är ljust och mörkt, att pupillerna blir mindre och större beroende på vilket ljus vi har mot ögat. Nästa vecka fortsätter vi med att repetera ögats olika delar.  

SO 

I SO är temat barnkonventionen där vi pratar om vilka rättigheter barn har idag och hur det har sett ut förr. Vi ser på filmklipp, läser och skriver enklare uppgifter som eleverna sätter in i sina arbetsböcker.  

Bild 

I bilden har vi gjort rävar och vargar av löv. Det blev fantastiskt fina! Eleverna fick sedan skriva en berättelse om sitt ”löv-djur”.  

Vecka 47: 

Måndag: Läsläxan 

Tisdag: Studiedag 

Onsdag 

Torsdag 

Fredag:  

Kommande aktiviteter 

21/11 Studiedag 

21/12 Julavslutning 

8/1 Studiedag (fritids stängt) 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.