Åk 6 veckoinfo v. 49

Hej!

Jag har inte så mycket att skriva om den här gången. Nobelfirandet/70-årsfirandet i torsdags och den lediga dagen idag, fredag, gjorde att den gångna veckan i princip blev en tredagarsvecka och många lektioner föll därmed bort.

Torsdagen blev en festlig dag med trerättersmiddag, uppträden, bokutdelning och gruppaktiviteter där elever från alla årskurser blandades i grupperna. Sexorna hade rollen som gruppledare och ledsagare, en uppgift som de verkligen skötte med den äran. Emellertid tyckte klassen nog att det var lite tråkigt att det var sista gången som de fick uppleva Nobelfirande på Ryfors skola.

Vi har  hunnit med några lektioner också:

På matten har vi börjat jobba med sannolikhet och bland annat förvandlat klassrummet till ett casino, där eleverna skulle försöka spränga banken med hjälp av sannolikhetskalkyler. Det gick ganska bra, även om de nog har en liten bit kvar innan de blir portade från Las Vegas 🙂

Det har bara blivit en ensam svensklektion i veckan och då fortsatte vi att jobba med nordiska språk, den här gången med isländska.

På engelskan har vi pratat om rymden och tävlat i Jeopardy.

På No:n har vi fortsatt med ”Kraft och rörelse” och gjort en liten begreppstävling för att se vad de har snappat upp hittills under lektionsserien.

Annika låter meddela att klassen har historieläxa till på onsdag, nämligen att läsa sidorna 102-109 i ”Koll på historia”.

Ungefär halva klassen har mailat om hur ni gör avslutningsdagen 21/12, alltså om barnen ska stanna på fritids, blir hämtade eller åker med bussen klockan 10. Tänk på att tisdag nästa vecka är sista dag att meddela detta.

Den kommande veckan firar vi Lucia på onsdag morgon, i övrigt följder vi schemat.

Slutligen: det cirkulerar ett rykte på skolan om att det var jag som var tomten i tisdags på ”Hur många tomtar finns det i skogen”. Jag kan med bestämdhet dementera detta! 🙂 Det hade emellertid varit kul så föräldraföreningen får gärna höra av sig ett annat år om behov av tomte finnes. 🙂

Ha en bra helg! / Janne

Kommande aktiviteter och viktiga datum:

21/12 Höstterminen slutar.

10/1 Vårterminen börjar.

31/1 Studiedag.

Vecka 8 Sportlov.

7/3 Studiedag.

12 & 14/3 Nationella prov svenska. Dessa dagar beviljas inga ledigheter.

Vecka 13 Påsklov.

17 & 19/4 Nationella prov engelska. Dessa dagar beviljas inga ledigheter.

24 & 26/4 Nationella prov matte. Dessa dagar beviljas inga ledigheter.

10/5 Lovdag (klämdagen vid Kristi himmelsfärdsdag).

7/6 Lovdag (klämdagen vid nationaldagen).

13/6 Traditionell skolavslutning på kvällen.

Det här inlägget postades i Åk 6. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.