åk 4 veckan 6

Hej alla!

Här kommer en sammanfattning av veckan som gått.

I matematiken har vi fortsatt att jobba med bråk och blandad form och nu börjar kapitlet närma sig sitt slut. Det har varit ganska kämpigt, men jag tycker ändå att det lossnat och mattediagnosen som vi hade som avstämning visar på just detta. De har kämpat tappert och verkligen varit motiverade att förstå, vilket underlättar.

I svenskan gör vi många olika saker. De har skrivit på kapitel 4 i sin egen kapitelbok ”Tidsresan till Vikingatiden”. Vi har läst och bearbetat en text som heter Olyckan vid mataffären. Vi har bearbetat texten på 5 olika sätt och de har arbetat 2 och 2. och bytt arbetskamrat vid varje övning. De  har fått träna på att jobba med den man blir slumpvist utsedd att vara med under en övning och sedan byter man till nästa övning. De har gått bra och de ville gärna fortsätta att slumpa.

I SO har vi läst om vikingafärder och deras plundringsresor samt lärt oss några nya begrepp om inom vikingatiden. Vi har även gjort färdigt de sista på vikingagårdarna. Bilder kommer här. De finns även att kika på live i glasskåpen vid matsalskorridoren. Riktigt snygga blev de.

I NO har vi börjat med kapitlet som heter ”vatten och luft”. Vi har pratat om hur en vattenmolekyl ser ut, består av och vilken som är den kemiska beteckningen. Vi har även pratat och ritat hur vattnets olika former kan se ut.

Nästa vecka ser ut så här:

måndag: teorilektion idrott inget ombyte

tisdag: Idrott med ombyte

onsdag: Läs sidorna 181-204. Ta med boken till skolan

torsdag: Engelska glosor

fredag:

 

 

Här kommer glosorna som är i läxa:

Engelskaläxa till 15/2:

listeners – lyssnare

host – värd

lucky – tursamma

young – ung

contest – tävling

in case – om, ifall att

happy – lyckliga

(I) expect – (jag) förväntar (mig)

jump – hoppa

faster – snabbare

friendly – vänliga

turn off – stänga av

Det här inlägget postades i Åk 4. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.