Åk 3, v.14

Hej!

Så roligt att träffa alla elever igen efter påsk. De är verkligen ett härligt gäng!

Här kommer lite av vad vi gjort under veckan:

Svenska: Några av eleverna har gjort nationella prov som handlar om högläsning och att samtala om texten. Dessa prov görs enskilt med mig, så dem är lite utspridda. I Robin har fokus denna vecka varit att att träna på att göra textkopplingar. Eleverna har repeterat ng-ljudet och j-ljudet. Ng-ljudet kan stavas med ng, g eller n. J-ljudet kan stavas med j, g, dj, lj, hj eller gj. Utöver det har vi fortsatt med intensivläsning varje dag, läst skönlitteratur och arbetat med faktatexter (beskrivande texter). Nästa vecka har eleverna två NP, läsa faktatext (läsförståelse) och skriva faktatext med hjälp av stödord.

Matematik: Eleverna gjorde sitt första skriftliga NP i matematik. De var lite nervösa men upptäckte snabbt att det var inget att vara nervös för 🙂 På onsdag har vi nästa NP i matematik. Vi har under veckan repeterat uppställningar, klockan och ordningstal. I läxa till onsdag har eleverna några repetitionsuppgifter om digital tid samt att lära sig vilket är höger/vänster.

SO: På tisdagens SO hade vi religion och repeterade påsken. Varför firar kristna påsk? Vad hände på skärtorsdagen, långfredagen, påskdagen och annandag påsk? Varför firar judar påsk, pesach? Eleverna fick bli specialister på en utav påskdagarna och sen berätta för varandra i grupp. Det gällde att beskriva tydligt och lyssna uppmärksamt för sen fick de gå en tipsrunda och svara på frågor.  Eleverna har arbetat med yrken och fördjupar sig i blåljusyrken.

Bild/teknik: I bilden ska eleverna få arbeta med digitala bilder. Så idag har fått bekanta sig med något som heter Sketchbook på ipaden.

Det snurrar lite ögoninflammation just nu. Så vi är extra noga med handhygienen i klassen.

Eleverna har ju lite olika lärare på en vecka. Har ni en fråga om ett ämne eller speciell lektion så kommer här lite kontaktuppgifter:

Svenska, matte, musik, so: evelina.johansson@almhult.se

Engelska, bild, teknik: emma.back@almhult.se

Idrott: johan.back-renemark@almhult.se

No: annica.hedlund@almhult.se

Textilslöjd: sofie.martensson@almhult.se

Jag har fått frågan om utvecklingssamtal och det kommer erbjudas i maj när NP är klara.

Hoppas ni får en fin helg! Hälsningar Evelina, Emma och Johan

Vecka 15:

  • Måndag: Läsläxa kap 22. Idrott. NP
  • Tisdag: NP
  • Onsdag: NP
  • Torsdag: Idrott
  • Fredag:

Kommande aktiviteter:

  • 10/5 lovdag
  • 7/6 lovdag
  • 13/6 Skolavslutning på kvällen
Det här inlägget postades i Åk 3. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.