åk 4 vecka 14

Hej

Då har vi avklarat första veckan efter påsklovet och den gick i en rasande fart. I matematiken har vi jobbat med delnings och innehållsdivision vilket är en repetition av lågstadiets division och multiplikation. Alla är med på ”tåget” så nu blir det division i några veckor framöver. Det är nu man har nytta av sina multiplikationskunskaper.

I svenskan har vi fortsatt att jobba med argumenterande text till olika mottagare. De har fått träna på att skriva med er föräldrar som mottagare. Så nästa vecka kommer ni få ett litet brev….

I SO har vi läst om kyrkans makt på medeltiden och hur levnadsvillkoren såg ut för bondefamiljen. Vi har gemensamt tränat på studiestrategin att läsa och sammanfatta stycken i läroboken. Jobbigt och lite tråkigt tycker vissa, men så värdefullt att kunna.

I NO har vi repeterat och jobbat färdigt med kapitlet luft och vatten. Vi avslutade med en tipsrunda som alla varit delaktiga i att skapa.

Nästa vecka drar utvecklingssamtalen igång. Jag har lagt ut 16 tider och i skrivandets stund är det 8 st som bokat. Hittar ni ingen tid som passar så skicka ett mail till mig, så hittar vi en tid tillsammans.

Såhär ser veckan ut:

måndag: idrott med ombyte

tisdag: idrott med ombyte

onsdag:

torsdag: engelska glosor

fredag:

Engelskaläxa till 11/4

(Glosorna finns på glosor.eu, sök på ”Läxa Ryfors 11 april”)

bookcase – bokhylla

book – bok

boring – tråkig

both – båda

bottle – flaska

boy – pojke

break – bryta

breakfast – frukost

brother – bror

build – bygga

building – byggnad

bus – buss

business – affärer

buy – köpa

by – vid

Det här inlägget postades i Åk 4. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.