Åk 5, v15

Denna vecka har vi avslutat vårt arbete med nedbrytande och uppbyggande krafter och den 22 april är det dags för en kunskapskoll på detta område. Eleverna har ett texthäfte och genomgångar på Teams som de behöver använda hemma för att förbereda sig inför kunskapskollen.

På matten är det dags att börja jobba med geometri och vinklar. Det är många ord och uttryck som eleverna behöver kunna och de kommer att få material med sig hem för att träna på detta. Vi kommer att ha ett läxförhör på orden den 26 april.

I svenska jobbar vid en hel del med läsning. I onsdags var vår bibliotekarie hos oss och presenterade böcker skrivna av Thomas Halling som vi ska få träffa 20 maj. Fram tills dess ska eleverna hinna läsa så många av hans böcker som möjligt. Vi jobbar också med parläsning där eleverna läser högt för varandra och där vi är extra uppmärksamma på nya ord och uttryck.

Jag har förstått att det är många som inte äter frukost på morgonen. Det är svårt att få energin att räcka hela förmiddagen med en tom mage. Man får jättegärna ha med sig en macka eller något liknande att äta direkt på morgonen.

På tisdag är det dags för vår utflykt till Råshult och Tidsresan. Vi  kommer att vara ute hela dagen så det är viktigt med kläder för väder! Tyvärr verkar det bli ganska kallt och regnigt, så ordentliga kläder behövs. Eleverna kan ha med sig en väska med något ombytesplagg om de vill. Skolan har med varsin macka till eleverna och om de vill ha något att dricka får de ta med sig en flaska vatten. Man får inte ha med sig mobilen på bussen eller i Råshult utan den lämnas på skolan eller hemma. Vi räknar med att vara tillbaka på skolan strax efter kl 2.

Trevlig helg!

v 16

Måndag;

Tisdag; Tidsresen i Råshult – kläder efter väder

Onsdag; Idrott

Torsdag; Läsläxa

Fredag;

Engelskaläxa åk. 5 till 17/4

cook – laga mat

cough – hosta

courage – mod

crazy – galen

cream – grädde

dangerous – farlig

dark – mörk

darling – älskling

daughter – dotter

dead – död

decide – bestämma

delivered – levererad

destroy – förstöra

difference – skillnad

different – olika

dirty – smutsig

disease – sjukdom

dream – dröm

drive – köra

dull – tråkig

Kommande aktiviteter

22/4 Kunskapskoll nedbrytande och uppbyggande krafter
26/4 Läxförhör matteord
10/5 Lovdag
16/5 Idrottsdag
20/5 Författarbesök i Älmhult
22/5 Friidrottstävlingar i Älmhult
30/5 Besöka Fenix
7/6 Lovdag
13/6 Skolavslutning

 

 

Det här inlägget postades i Åk 5, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.