Åk 4, veckobrev v 38

Denna vecka har vi avslutat mattekapitlet om addition och subtraktion och kommer under nästa vecka börja med multiplikation och division. I går fick alla elever göra ett multiplikationstest på tid så att jag vet hur tabellkunskaperna är och så att vi kan se hur de utvecklas. Eleverna har idag fått multiplikation i läxa till på torsdag. Eleverna kommer träna på multiplikationen hemma och i skolan. Tanken är att de ska använda sig av fusktabellen när de tränar så att de kommer bort från ”fingerräkning” och att räkna ”hopp” i huvudet. Jag bifogar lite länkar till olika sidor online där man kan träna multiplikation. länkar spel De passar inte helt med deras läxa eftersom vi inte kommer jobba tabellvis men kan vara ett roligare sätt att träna på. Varje vecka kommer de att göra ett test på tid på de uppgifter de haft i läxa. Man behöver ha 38 rätt av 40 och klara det på 2,5 minuter för att räknas som ”färdig” med den delen. Det innebär att eleverna kommer ha olika tabeller i läxa utifrån hur enkelt detta är för dem. Vi kommer att prata mycket i skolan om att det är okej att inte klara allt på första försöket, att alla har olika förutsättningar. Det viktiga är att man tränar och gör sitt bästa! Om det skulle underlätta skulle jag kunna lägga upp träningsmaterialet på Teams så att man kan skriva ut det därifrån om någon elev råkar glömma det i skolan. Finns intresset får ni skicka ett mail till mig så fixar jag det.

På so:n har vi avslutat arbetet med Demokrati och gått över till geografi med temat Sverige. Vi kommer att jobba med kartkunskap, namngeografi och med fakta om Sveriges natur. Eleverna kommer ibland att ha läxa i detta område och arbetet kommer att avslutas med ett test. Jag kommer att förklara varje läxa här på bloggen så att alla vet vad läxan är.

Det är fortfarande en hel del som inte varit inne på IST formulär och godkänt att eleverna använder dator här i skolan. Båda vårdnadshavarna måste godkänna detta med bankid. Jag ber er att göra detta snarast!

Ha en trevlig helg!

V 39

Måndag; Veckans grej ”Evigt ung”

Tisdag;

Onsdag; Idrott, glosor

Torsdag; Multiplikation

Fredag; Idrott

Kommande aktiviteter

14/10 Fotografering

26/10 No-prov ”Skogen” och ”Hösten”

V 44 Höstlov

8/11 Matteprov

17/11 Studiedag

21/12 Sista skoldagen för terminen

Det här inlägget postades i Åk 4, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.